CERCETARE

Clientul nostru are cele mai concrete informatii cu privire la propriul business. Acesta este motivul pentru care incepem fiecare proiect ascultandu-ne clientul foarte bine. Punem intrebari si cerem documente suplimentare care sa ne clarifice situatia in care este businessul la momentul prezent. Cercetam indeaproape materialele de branding si cele care tin de strategia de business in general. Analizam foarte atent actiunile de marketing, comunicare si branding – chiar si din punct de vedere al social media. Doar dupa ce intelegem foarte bine afacerea clientului din perspectiva lui trecem mai departe la intelegerea clientului din perspectiva publicului tinta… Cu temele bine facute putem sa cerem parerea target-ului. E important sa vedem cat de echilibrate sunt cele doua perspective. Clientul de pe strada ne transmite direct care sunt asteptarile lui si cum percepe el brandul in contextul actiunilor de comunicare si al interactiunii directe. Concurenta este analizata foarte atent. Acum avem informatii clare din strada si stim cat de bine se pozitioneaza clientul nostru pe asteptari si cat de mare este pericolul concurential. Punem in ecuatie clientul, publicul, piata si concurenta pentru a obtine strategia castigatoare in marketing, comunicare si online.

PLANIFICARE STRATEGICA

Cercetarea activeaza procesul de planificare. Setul de obiective impus de rezultatele ecuatiei cercetarii se transforma in perspective clare de business care trebuie sa fie atinse prin urmarirea unui set de procese atente si perfect aliniate cu cerintele clientului. Prin cunostinte aprofundate cu privire la obiceiurile de cumparare reusim sa creionam fatetele publicului tinta si sa dezvoltam toate scenariile de consum care pot sa fie interpretate si studiate de catre echipa noastra. Aceste scenarii in care am identificat cea mai valoroasa tipologie de cumparator contribuie la conturarea viziunii strategice care defineste viitorul ansamblu de marketing, comunicare si abordare digitala a afacerii clientului nostru. Pentru a da viata viziunii strategice, creionam un plan de lucru. Planificarea impune interconectarea tuturor elementelor pentru reusita obiectivelor propuse. Echipele interne sunt implicate pe diverse paliere de lucru in contextul setului de actiuni destinate planului. Sunt create bugetele si sunt dezvoltate conexiunile cu mass-media. Au loc actiunile de planificare media in baza tipologiei demografice a consumatorilor de media. Sunt negociate cele mai bune costuri pentru clientul nostru si se planifica inclusiv actiunile de productie. Secretul unui plan de succes sta in filozofia BIZMART – un plan trebuie sa fie complet, el trebuie sa contina termene specifice, suma tuturor resurselor necesare si procedurile de lucru care transforma un proiect intr-un succes.

CREATIA

Bizmart vede conceptele creative ca si reprezentare a planificarii strategice. Echipele de creatie sunt atent selectionate si permanent tinute la curent cu conceptele de marketing. Scopul creatiei este sa dezvolte relatii afective cu un brand si sa fuzioneze cu procesul de vanzare. Avem o abordare complexa a procesului de creatie. Facem eforturi uriase pentru a ajunge la rezultate exceptionale. Un concept creativ este analizat si reanalizat. Reusim sa atingem punctul de UAU doar dupa multe eforturi si reimbunatatiri a pasilor facuti. Inovatia este punctul de pornire al fiecarui proiect creativ. Clientii nostri sunt deosebiti si trebuie sa aiba o abordare care sa ii diferentieze de concurenta. Procesul creativ transforma insightul in interfata directa cu publicul tinta. In primul rand punctam ceea ce numim USP-ul “Unique Selling Proposition” si doar apoi avansam spre vizual. Ideile creative pot sa vina din multiple parti dar niciodata din neant. Bizmart promoveaza creatia bazata pe strategie deoarece nu suntem o companie de arta si nici una spirituala, ci una de publicitate. Ideile creative sunt supuse testarii in contextul sesiunilor de brainstorming. Echipele de creatie lucreaza strans cu echipele de strategie pentru rezultate sigure. De multe ori producem o idee 100% – mergand pana la realizarea unui spot publicitar sau chiar a unui microsite cu scopul clar de a verifica impactul asupra publicului. Ceea ce este sigur e ca ideea finala este slefuita ca un diamant, are la baza intelegerea clientului si a pietei iar puterea ei in comunicare va avea un puternic impact.

IMPLEMENTARE

Implementarea conceptelor de comunicare necesita capacitati dinamice la toate niveluri organizatiei. Posibilitatea de implementare a unui concept – uneori in zeci de directii de comunicare – necesita un plan foarte bine pus la punct si o organizare spartana. Implementarea include o gama larga de activitati si produse finite. De exemplu, implementarea unui concept creativ pentru print poate sa necesite pregatirea acestuia pentru reviste, ziare, flyere sau chiar OOH – ajungand la dimensiuni de sute de metri patrati. Implementarea poate sa includa design grafic, design digital, webdesign, microsite-uri, site-uri complexe de comert electronic, realizare de sedinte foto, realizare de filme de prezentare sau interviuri pe strada pentru a surprinde ceea ce numim vox populi. Banerele web, tab-uri pentru Facebook, content pentru interactiune si crestere a bazei de fani, sunt si acestea parte din procesul de implementare. Directiile principale de implementare a conceptelor creative sunt urmatoarele:

1. Design grafic sau design pentru website-uri
2. Productia de film, sedinte foto, bannere web si dezvoltarea de continut pentru campanii si
3. Media buying, gestionarea relatiilor cu bloggerii, canalele sociale, si a altor influentatori de opinie in cadrul campaniilor de PR.

Uneori, in acest proces, intervine realizarea unor evenimente cu public sau alte tipuri de actiuni.

MASURARE SI ANALIZA

In momentul in care dam startul unei campanii de publicitate definim si indicatorii de performanta. Orice initiativa de comunicare si marketing intreprindem, trebuie sa putem sa ii masuram reusita. Bizmart are instrumente clare de analiza a indicatorilor care sunt culesi in urma campaniilor de publicitate. Putem astfel sa analizam si comportamentul clientilor in raport cu actiunile realizate. In ceea ce priveste web-ul si social media, detinem instrumente de analiza la cel mai inalt nivel. Utilizam datele obtinute din comportamentul consumatorilor pentru a putea intelege perfect raportul dintre brand si clientul tinta. Rapoartele obtinute duc la dezvoltarea unor noi actiuni de comunicare care au ca si scop cresterea potentialului de succes.